Doften av nystött kardemumma♡

Hej på er. Ingen har väl missat vilken dag det är idag va? Jag var bra brydd imorse om jag överhuvudtaget skulle orka baka några semlor med tanke på dom senaste dagarna med magsjuka. Där även jag fått en lindrig variant med svullen mage och lätt illamående. Fast ännu vågar jag inte ropa hej. 
Nåväl tillbaka till ämnet, jag bestämde mig ända för att baka semlor och doften som spred sig i vårt hem medans jag mortlade kardemumman var oslagbar. För när man mått pyton och tyckt allt luktat skumt så blev det så underbart att känna något så enkelt dofta så gott.
Det är härligt att baka, att från start få bestämma hur något ska bli😊.
Väntan när man kommit så där långt och man måste vänta lite till så bröden får svalna.
Under tiden passade vi på att vara ute i friska luften. Eller i snöyran rättare sagt.
Jag tog en minst sagt blöt ridtur med hästarna och sista biten klev jag av och gick hem för det var verkligen blankis under snön. Det är lurigt för jag trodde att dom ca 2dm snö hade fastnat och fått bort isen under men så var det inte.
Men en promenad är ju skönt det med.
Väl hemma var vi faktiskt hungriga alla 4 och det är första gången sen i fredags så idag kändes det kul att laga mat.
Jag gjorde en variant av biff Rydberg och det blev uppskattat av alla. Så nu ni känner vi hopp om livet igen😊.
Till efterrätt åt vi äntligen en semla var och gud så gott det var. Så vi fick lite helgfeeling på en tisdag☺
Ett fat kommer lastat!
Goooott.
Nu är det dags att vädra ut dom eventuellt sista bakterierna från vårat sovrum för nu åker täcken och kuddar ut på vädring!!!
Ha det fint hörrni☺😊

Grattis bloggen!!!!

Hipp hipp hurra!! Idag är det ett år sedan jag började blogga! Ångrar inte en sekund att jag startade denna resa tillsammans med er! För mig har det blivit en viktig del att lägga saker på minnet och alltid vara redo med kameran. Än så länge har jag bara en mobilkamera men drömmen vore att ha en riktig kamera med objektiv . Nåja nån gång kanske det blir verklighet.  Det är viktigt med drömmar och mål. 
Jag hade tänkt i många år att skaffa en blogg eftersom jag alltid tyckt om att skriva. Men har alltid tänkt på vad folk ska "tycka". Och därför inte vågat, men nu vet jag bättre för än om jag skriver till er så skriver jag även till mig själv. Att ha något att se tillbaka till och glädjas åt. Ett sätt för min familj och vänner som må bo långt borta, att vara delaktiv i min och min familjs vardag känns på nått sätt fint och bra. 
Såklart är det några av er som jag inte känner eller vet vilka ni är men ni är också välkomna och era fina kommentarer värmer gott. Så jag ska göra mitt allra bästa med att fortsätta skriva en rad eller två var dag så ni som vill och orkar får se hur vi hur vi har det. 
Sist men inte minst så riktar jag ett varmt tack till Olle,Ronja och Micke som får stå ut med att jag lägger ut vårat liv skriftligt till er samt att dom har lite förståelse för när kameran kommer fram och tiden det tar att skriva ett inlägg. Även om jag brukar säga "ja ska bara skriva en snabbis" det brukar bli mer än så. För är det nått jag lägger vikt på så är det ärlighet och sanningar i min blogg. Så GRATTIS på födelsedagen bloggen och TACK till er alla♡.
Kram♡

Å där insjuknade resten!😯

Å fy vale. Vi som trodde vi skulle klara oss ifrån magsjukan!!! Men igår eftermiddag insjuknade Micke och några timmar senare Ronja. Nu är det bara jag som inte åkt dit. Vi som for på hammarn igår och allt. Vad jag önskar att ingen av dom vi hann träffa insjuknar. Magsjuka måste vara det värsta virus alltså. Åter igen saneras allt och handdukar byts ut. Vad mer kan man göra? Tips mottages TACKSAMT!
 
Jag tog en hel hög med vitpepparkorn och en shot ouzo om det hjälper vet jag inte men kanske minskar mängden baciller. 
Så idag håller vi oss isolerade på Åsen.
Jag och Olle är dom enda som är på benen så vi har just tittat på cars 2. Känns som om det blir mycket film idag.
Hoppas ni andra slipper detta!!!!