En dag med mycket stök.

Hejsan! Å vilka härliga dagar vi har haft nu. Sol och varmt. Nästan för bra för att vara sant!😁
Imorse bakade jag två sorters kakor till Ronja som hon ska ha tills imorgon. Dumlegrottor och cakepops. Dom sistnämnda är inte färdiga ännu utan ska doppas i vit choklad och strössel. Jag har aldrig bakat sådana förut utan det var första gången så jag hoppas dom blir goda.
Vid 11 kom Ronja hem och hon har bakat tårtor och stått i så jag längtar redan till morgondagens födelsedagsfika. Imorgon blir Ronja nämligen 13 år! Helt otroligt... tonåring liksom. Åren går alldeles för fort!
Tur att vi har möjligheten att fylla dom med glädje.
När det var sovdags för Olle stack jag och Jervira iväg på en härlig tur till skogen. Det behövde jag verkligen! 
Alldeles tyst och stilla var det och Jervira lunkade på fint och lyfte hovarna säkert över stock och sten.
På eftermiddagen kom farfar förbi och vi åt en glass och pratade om allt möjligt. Det blev middagstid och Ronja fick välja mat. Tacos ville hon ha så det fick det bli. Efter maten åkte vi till Sandören för att ta ett kvällsdopp. Äntligen var det varmt i vattnet. Jag lyckades till och med få Micke till att bada och det ni händer inte ofta. Att få tvätta håret i sjövatten gör det lent som silke och mjukt som bomull.
Jag hoppas sommaren bjuder på fler kvällsdopp.
Här kommer några bilder så håll till godo.😊
 
Dumlegrottor!
Blivande cakepops gjorda på oreo kex.
 
 Fina älskade häst!
 
 Bäst av allt kvällsdopp!!!!

Hundvård och gräsklipp!

Hej.😊 ny dag full av möjligheter,det är skönt med semester.  Plockar lite här städar lite där badar en gång eller två. Åkte på affären för att handla det sista inför Ronjas födelsedag. Ikväll ska jag baka dumle grottor för det har hon önskat.
Vår hund Bruno har kommit i ofas med att tappa sin päls och idag när jag borstade honom såg det ut som halva hunden låg kvar på gräsmattan.
 
 
 
 Han tyckte det var skönt att bli ordentligt kammad😊.
 
För ett par timmar sedan ringde en fd arbetskompis till mig och det konstiga var att bara timmar innan hade jag tänkt ringa henne dels för att prata men även för att höra om hon ville ses över en kopp kaffe. Hon måste ha hört min tanke för dom var i en by lite längre bort på väg hem och dom var kaffesugna. 
Som vanligt blev det en mycket trevlig stund😊
 
Igårkväll hade vi främmande av våra grannar tillika fina vänner. Vi åt gott,barnen bubblade och vi spelade kort en bra bit in på natten. Synd att jag blir så himla trött nuförtiden. Fast Olle gav oss sovmorgon till tjugo över åtta så det var skönt!😊
Till efterrätt gjorde jag världens godaste och lättaste glass ni vet den jag brukar skryta så mycket om. Grunden är vispad grädde och en burk kondenserad mjölk sen kan man smaksätta med vad som helst.
Jag valde hackad mörk choklad och en skvätt flaggpunch. Det blev super gott!
Dagens avslutningsbild får Olles fötter stå för. För det är inte mycket som slår små söta barnfötter😊
Vi hörs hej! 

Rökta räkor och kvällsdopp!

Hej.😊 
Äntligen lite sol! Det blåser rätt friskt men emellanåt är det ljuvligt varmt och skönt. Igår var vädret sämre men det hindrade inte oss från att ta ett sent kvällsdopp i poolen. Viktoria bjöd på den mest goda och sommrigaste drink jag någonsin smakat. Inte lär jag kunna stava ordentligt men hon gjorde strawberry daiquiri. Så enkel och otroligt god!
 
Ni förstår själva hur gott det var va?
Bada bör man!
Så till dessa himmelska räkor,jag köpte över ett kilo rökta räkor och alltihop gick åt tillsammans med en god aioli och lite bröd. 
Idag har vi badat mest hela dagen och om några timmar ska vi äta middag med goda grannar.
Det ser jag fram emot för det är långt emellan gångerna vi ses nu.
Ha en fin lördag kära ni😊